2000-es fiaink a Cell-Cup-on

2014. augusztus 12. és 18. között rendezték meg Veszprémben és négy környező városban ( Ajka, Várpalota, Alsóőrs, Balatonfüred ) a XVIII. Cell-Cup Nemzetközi Utánpótlás Kézilabda Tornát. Idén először a Kölcsey DSE U14-es korcsoportú fiú csapata is részt vett a 20 ország, 165 csapatát, 13 korosztályban felvonultató eseményen. Ez a csapat adja az FVSE serdülő gárdájának gerincét is, így jól jött az erőfelmérő az idén a Gyermekbajnokság mellett a Serdülő Bajnokságban is induló csapat számára.
Kéthetes napközis edzőtáborozást követően utaztunk el Veszprémbe, ahol óriási showműsor mellett, Nagy László és Mikler Roland közreműködésével, a Veszprém Arénában nyitották meg a küzdelem sorozatot. Korosztályunkban a 30 nevezett csapatot 6 db ötös csoportba sorsolták. Fiaink a végső győztes Éles Kézisuli „A” csapata mellett, egy német, belga, és egyiptomi csapattal kerültek azonos csoportba. Végül a csoportban megszerzett negyedik hely azt jelentette, hogy 19-24. helyért játszhattunk helyosztót. Itt fölényesen vertük az MVM-MKB Veszprém „B” csapatát, valamint egy német gárdát, majd a rendes játékidő döntetlenje után hétméteresekkel alul maradtunk egy orosz csapattal szemben, így végül a 20. helyet szereztük meg.
Eredmények:
Csoportkör:
Kölcsey DSE – Éles Kézisuli „A” 9-30
Kölcsey DSE – Alexandria „B” (Egy.) 22-24
Kölcsey DSE – Estudiantes Handball Club (Bel.) 24-23
Kölcsey DSE – TSG Münster „A” (Ger.) 8-23
Helyosztók:
Kölcsey DSE – MVM-MKB Veszprém „B” 30-12
Kölcsey DSE – TSG Münster „B” (Ger.) 26-13
Kölcsey DSE – Vimpel Korolyov ( Rus.) 14-14 Büntetőkkel: 16:17
Sok tapasztalatot szereztünk ezen a színvonalas tornán, és reméljük, jövőre visszatérhetünk. Köszönet a Kölcsey DSE vezetőjének, Peterman Istvánnak, hogy a DSE finanszírozta mind az edzőtábort, mind a Cell-Cup költségeit, valamint az FVSE vezetőségének, akik a pünkösdi Kecelen megrendezett Astron Kupán való részvételünk anyagi terheit fedezték.

A csapat tagjai:
Máté Tamás, Bihari Bence, Bakó Tamás, Sólyom Marcell, Czeglédi Péter, Mándy Tibor, Kelemen Mátyás, Varga József Armand, Kovács Kolos, Kalydi Bence, Farkas Dávid, Szabó Ábel, Pálfi Zalán, Buda Zoltán
Edző, felkészítő: Széles Zoltán Segítő: Kotvász András

Scroll to Top