Fehérgyarmat nem kér még egy pofont

Fehérgyarmat nem kér még egy pofont

Falcsik Miklós és a fehérgyarmati kézilabdacsapat emelt fővel szeretné zárni a következő bajnoki évadot
Falcsik Miklós és a fehérgyarmati kézilabdacsapat emelt fővel szeretné zárni a következő bajnoki évadot – © Fotó: Balogh Tamás
Fehérgyarmat – A fehérgyarmati kézilabdacsapat elkerülte a kiesést – újult erővel készül a bajnoki idényre.

Nagy pofont kapott a Fehérgyarmat NB II-es férfi kézilabdacsapata tavasszal. Az előző bajnoki évad ezüstérme után a szatmári legénység kiesőhelyen zárt – mégsem tűnt el a süllyesztőben. Az országos szövetség nyár végi döntése azonban mentőövet dobott az egyletnek, ami lehetőséget adott arra, hogy ismét indulhasson a harmadik vonalban. Az egyesület természetesen nem hagyta veszni az esélyt: nevezett az aktuális küzdelemsorozatra, szeptember 19-én pedig a Miskolc elleni hazai összecsapással vág neki az idénynek.

Időközben – nevezetesen július 27-én – a Mátészalkáról visszatért Falcsik Miklós irányításával, napi két edzéssel munkához látott a jelentős mértékben átalakított keret.

– Kemény munkát végeztek a játékosok, jószerivel csak szombaton és vasárnap szusszanhattak, már amikor nem éppen felkészülési tornán léptek pályára – szolgált információval az eltelt időszak történéseiről Tankóczi Gyula, az FVSE elnöke. – Az újonnan igazoltak is megtettek mindent, hogy bizonyítsák képességüket. Rendre nyolcvan-kilencven százalékos volt az edzéslátogatottság, ami amatőr együttesnél kiemelkedőnek mondható. A második hétvégén már gyakorló mérkőzést játszottunk Tiszavasváriban. A felnőtt és junior csapatot Falcsik Miklós vezeti. Török Péter kapusedzőként segít és az országos sergülő bajnokságban szereplő fiatalokat is ő vezényli a továbbiakban. Örömteli, hogy meghatározó játékosaink,Nagy Tamás kivételével továbbra is rendelkezésünkre állnak. Akadnak változások, de nagyon fiatal, tehetséges és sikerorientált társaságunk lesz. Meg kell jegyeznem, hogy a térdműtéten átesett Tóth Norbert viszont csak tavasszal lesz bevethető. Reménykedünk az elvégzett munka pozitív kicsengésében és a szakmai stáb becsületes, hozzáértő tevékenységében. Fehérgyarmaton nagyon szeretik a kézilabdát és elvárják a minőségi javulást. Nem lesz könnyű megfelelni az igényeknek, de városunk vezetése is jogosan kéri számon a befektetett támogatás hatásos eredményét.

Névsor

A Fehérgyarmat NB II-es férfi kézilabdacsapatának nyári változásai

Távozott: Nagy Tamás (?), Pásztor Attila (?), Bihari Zoltán (?), Bodnár Krisztián (?), Gaboreanu Calin (?), Puscas Ionut (?)

Érkezett: Raska Adrián (újrakezdte), Srtugureanu Rafael (Szatmárnémeti), Felföldi Róbert (Hajdúnánás), Kósa Dániel, Orosz István (mindkettő Demecser), Hadar Balázs, Falcsik Levente, Orosz László, Kanyó Bálint, Szalay Kont, Zatik Gábor (valamennyien Mátészalkai MTK)

KM-KT

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.